IUS-INFO - Dnevne novice - Štirje kandidati za generalnega sekretarja Sveta Evrope
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

11.1.2019

Štirje kandidati za generalnega sekretarja Sveta Evrope

Zagreb, 11. januarja (STA) - Za položaj generalnega sekretarja Sveta Evrope se potegujejo štirje kandidati, je sporočil predsedujoči odboru ministrov te panevropske organizacije. To so hrvaška zunanja ministrica Marija Pejčinović Burić, belgijski zunanji minister Didier Reynders, bivši litovski zunanji minister Andrius Kubilius in bivša grška zunanja ministrica Dora Bakojanis.

Odbor ministrov je napovedal, da bodo kandidate ločeno zaslišali marca. Končni seznam kandidatov bodo predlagali parlamentarni skupščini Sveta Evrope, ki bo novega generalnega sekretarja izvolila junija. Mandat novega generalnega sekretarja se bo začel 1. oktobra, se še sporočili iz Strasbourga.

Izkušena hrvaška diplomatka Pejčinović Burićeva je bila predsedujoča odboru ministrov Sveta Evrope med predsedovanjem Hrvaške od maja do novembra 2018.

Reynders je namestnik belgijskega premierja ter zunanji in obrambni minister, Kubilius je bivši litovski zunanji minister, Bakojanisova pa je poslanka v grškem parlamentu in prav tako bivša zunanja ministrica.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar