c S

Harvey Weinstein ostal brez odvetnika Brafmana

18.01.2019 10:38 New York, 18. januarja (STA) - Nekdanji filmski producent Harvey Weinstein, ki mu bodo 6. maja v New Yorku začeli soditi zaradi spolnih napadov, je ostal brez slavnega odvetnika bogatih in mogočnih Benjamina Brafmana. Šlo naj bi za sporazumno ločitev, za katero razlogov niso navedli.

Brafman je skušal pred kratkim sodišče prepričati, naj razveljavi obtožnico proti bivšemu producentu o spolnem napadu na dve ženski zaradi kršitev postopka, vendar pa je sodišče menilo, da ni šlo za tako velike kršitve in je obtožnico, ki jo je tožilstvo malce spremenilo, pustilo pri miru.

Skupna izjava Weinsteina in Brafmana, ki je v preteklosti branil slavne mafijce in tudi nekdanjega izvršnega direktorja IMF Dominiqua Starussa Khana, pravi, da se razhajata prijateljsko, Brafman pa bo pomagal pri urejeni tranziciji. Weinstein je pohvalil Brafmanovo delo, ta pa je izrazil prepričanje, da bo Weinstein oproščen.

Weinstein je v New Yorku obtožen spolnega napada na žensko leta 2013 in drugo žensko leta 2006. Podobnih dejanj ga je sicer obtožila vrsta drugih žensk. Do sojenja je na prostosti po plačilu milijona dolarjev varščine in vse obtožbe zanika s trditvijo, da je v vseh primerih dobil privolitev domnevnih žrtev.