IUS-INFO - Dnevne novice - Slovaškega milijonarja obtožili naročila umora novinarja Kuciaka
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
IUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   Preglej komentarje članka *  

Novice

14.3.2019

Slovaškega milijonarja obtožili naročila umora novinarja Kuciaka

Bratislava, 14. marca (STA) - Slovaški tožilec je danes dejal, da so milijonarja Mariana Kočnerja obtožili, da je na naročil umor preiskovalnega novinarja Jana Kuciaka. Zaradi povezave z umorom novinarja in njegove zaročenke lani februarja so pred tem obtožili še štiri osebe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Tožilci so 8. marca obtožili Mariana K., da je naročil umor preiskovalnega novinarja Jana Kuciaka," je danes dejal neimenovan specializirani tožilec novinarjem v Bratislavi.

Kočner je že od junija lani v priporu zaradi afere ponarejanja zadolžnic. Njegove dejavnosti je raziskoval tudi Kuciak.

Zaradi umora novinarja so že lani vložili obtožnice proti štirim osebam.

Med drugim proti poslovnežu Zoltanu Andruski, ki je kasneje dejal, da je Kočner pravi naročnik umora. Andrusko je bil po ocenah preiskovalcev posrednik med 44-letno Aleno Zs., ki naj bi naročila in plačala 70.000 evrov za umor domnevnemu morilcu Tomasu Sz. in vozniku Miroslavu M., ki ga je peljal na kraj zločina.

Hipoteza, da je omenjena ženska naročila umor, je bila od začetka vprašljiva. Delala je sicer kot prevajalka italijanščine za Kočnerja, ki je bil boter njene hčerke.

Kuciak je v času umora februarja lani preiskoval povezave med italijansko mafijo in slovaškimi politiki. Po njegovem umoru in umoru njegove zaročenke Martine Kušnirove na njunem domu 21. februarja so na Slovaškem proti vladi potekale množične demonstracije, ki so privedle do odstopa premierja Roberta Fica.

Komentar bo javno objavljen

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar