c S

Pravosodno ministrstvo bo izvedlo novo javno naročilo za digitalizacijo notarskih storitev

25.04.2024 13:56 Pravosodno ministrstvo bo izvedlo nov postopek oddaje javnega naročila za projekt digitalizacije notarskih storitev. V začetku leta se je, med drugim, znašel v predlogu interpelacije o delu nekdanje pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan.

S projektom digitalizacije želi država del notarskih storitev prenesti v digitalno okolje in omogočiti celovito poslovanje notarjev tudi v elektronski obliki. Projekt je ocenjen na okoli 1,8 milijona evrov, pri čemer bo dober milijona evrov zagotovljen iz evropskih sredstev. Skladno z zakonodajo mora biti projekt končan do 1. januarja 2025, a se je z oddajo javnega naročila zapletlo.

Ministrstvo je konec februarja zavrnilo obe prispeli ponudbi, to pa utemeljilo s pojasnilom, da v dokumentaciji javnega naročila ni predviden dokument, v katerem bi ponudniki predstavili ponujeno opremo, kot so strežniška infrastruktura, licenčna programska oprema in druga oprema.

Pri vnovičnem pregledu ponudb zato ministrstvo ni moglo ugotoviti, ali posamezna ponudba ustreza njegovim zahtevam in potrebam, in ni moglo odločati o dopustnosti prejetih ponudb, so navedli na ministrstvu. Prav tako je izvedba javnega naročila brez spremembe dokumentacije po pojasnilih ministrstva časovno neizvedljiva, saj je kot rok za izvedbo vseh obveznosti izvajalca predvidenih 355 dni od podpisa pogodbe, predmet javnega naročila pa mora biti v skladu z zakonodajo končan do začetka prihodnjega leta.

>> Več: Pravosodno ministrstvo bo izvedlo novo javno naročilo za digitalizacijo notarskih storitev