c S

Za projekt izobraževanja zapornikov dva milijona evrov

10.05.2024 14:32 Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt izvajanja izobraževanj za osebe na prestajanju zaporne kazni.

S projektom, katerega vrednost znaša dva milijona evrov, bodo ljudem na prestajanju zaporne kazni omogočili pridobitev formalne izobrazbe ter drugo izobraževanje.

Ministrstvo za pravosodje bo v okviru projekta tistim na prestajanju zaporne kazni med drugim omogočilo pridobitev srednješolske izobrazbe in kvalifikacij, prekvalifikacije in nadaljnje poklicno usposabljanje. Ljudem na prestajanju zaporne kazni se bo torej omogočilo, da pridobijo formalno izobrazbo, poleg tega pa se bodo v zavodih za prestajanje zaporne kazni izvajali tudi jezikovni tečaji iz slovenskega in angleškega jezika ter programi za dvig funkcionalne pismenosti.

Kot so sporočili s kohezijskega ministrstva, bodo s tem omenjenim olajšali tranzicijsko obdobje po končanem prestajanju kazni in omogočili hitrejši ter učinkovitejši proces resocializacije glede na njihove specifične potrebe. Letos bo po načrtih v projekt vključenih 99 ljudi na prestajanju zaporne kazni, do zaključka projekta konec leta 2028 pa predvidoma skupaj 1400 zapornikov.

>> Več: Za projekt izobraževanja zapornikov dva milijona evrov